Fortsat højt niveau for virksomhedssalg i Danmark, og Europa slutter året med rekordkvartal

Resumé

I Danmark indikerer årets fjerde kvartal et fortsat højt aktivitetsniveau inden for danske virksomhedssalg ovenpå det rekordhøje Q4 i 2018. Samtidig viser Q4, at danske virksomheders appetit på internationale opkøb fortsat er på et højt niveau, dog ikke så højt som vi så det i 2018. Det samlede danske aktivitetsniveau er fortsat sundt, og året som helhed ender som det næstbedste nogensinde målt på det samlede antal transaktioner. De strategiske købere af danske virksomheder tegner sig med 70% for en stigende andel af opkøbene, mens de resterende 30% har finansielle købere.

 

Ser man på det europæiske M&A-marked samlet set, er aktivitetsniveauet i Q4 historisk højt, da intet kvartal i de seneste ti år har overgået antallet af transaktioner. Også 2019 som helhed ender som det næstbedste nogensinde målt på det samlede antal transaktioner. 

Vi oplevede i 2019, at strategiske købere gennemførte en stigende andel af transaktionerne, og året blev det næstmest aktive for virksomhedstransaktioner nogensinde – kun overgået af rekordåret 2018. Prissætningen af private virksomheder er fortsat på et attraktivt og stabilt niveau, og interessen for attraktive virksomheder er stærk fra både strategiske og finansielle købere verden over. DANIEL SAND – MANAGING PARTNER, OAKLINS

Download rapporten

Få mere at vide – download hele rapporten som PDF.

Medium square daniel sand
Daniel Sand København, Danmark
Managing Partner
Se profil
Medium square morten  til pr.co
Morten Gerner København, Danmark
Analytiker
Se profil

Om Oaklins

Oaklins er verdens største og mest erfarne mid-market M&A-rådgiver med 850 rådgivere globalt og dedikerede industri teams i 45 lande verden over. Vi er stolte af vores resultater, der tæller 5.500 gennemførte transaktioner, heraf mere end 250 transaktioner i Danmark. Vi gør en forskel i hver eneste virksomhedstransaktion, og vi giver intet mindre end vores allerbedste, hvilket afspejler den ekstraordinære indsats som vores klienter yder for deres virksomheder. Vi er blandt de bedste ikke kun på grund af vores resultater, men især på grund af hvem vi er og hvordan vi arbejder.

Hold dig opdateret

Gå aldrig glip af vores M&A-nyheder og opdateringer. Få besked når vi publicerer.

Tilmeld nyheder

Relaterede Virksomhedsnyheder nyheder