Oaklins agerar rådgivare åt Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, vid förvärvet av QCT:s division för verktyg för skärande bearbetning

Oaklins Sweden agerar finansiell rådgivare jämsides med sin partnerfirma i Mexico City, Mexico, när Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar divisionen för verktyg för skärande bearbetning inom QUIMMCO CENTRO TECNOLÓGICO (QCT), ett privatägt mexikanskt företag med fokus på integrerade lösningar för skärande bearbetning.

 

Med mer än tjugo års erfarenhet på den mexikanska marknaden har QCT utvecklat ett stort kunnande inom framtagande och tillverkning av skärande verktyg. Under 2019 genererade QCT:s division för verktyg för skärande bearbetning, med 130 anställda, en omsättning om cirka 90 MSEK.

 

Seco Tools är en av världens främsta leverantörer av omfattande lösningar inom metallskärning såsom fräsning, stationära verktyg, hålbearbetning och verktygssystem. Seco Tools, med en över 80 år lång historik, utvecklar och tillhandahåller den teknik, processkännedom och det stöd som tillverkare förlitar sig på för att maximera vinst och produktivitet. Utöver sitt huvudkontor i Fagersta har Seco Tools kontor i över 75 länder och anställer fler än 4 000 personer.

 

Förvärvet stärker Seco Tools tillverknings- och rekonditioneringskapacitet på den växande mexikanska marknaden där bolaget har kunder inom en rad olika industrier, däribland luftfart, biltillverkning, energi och transportmedel.

Denna transaktion är ännu ett exempel på Oaklins förmåga att nyttja sin globala närvaro och industriexpertis för att stödja ledande internationella koncerner, såsom Sandvik, i deras långsiktiga strategiska ambitioner. Adel Koubaa, Managing Partner på Oaklins Sweden
Adel koubaa 0
Adel Koubaa Stockholm, Sweden
Managing Partner
View profile

Related Industrial Machinery & Components articles