Nyhetsbrev, Mars 2023

2022 – ett år med hög transaktionsaktivitet trots ekonomisk osäkerhet och geopolitiska konflikter

Genom en långsiktig strategi med ett tydligt fokus entreprenörledda tech-bolag på säljsidan och industriella företagsförvärv på köpsidan fortsätter vi att stärka vår position på marknaden för medelstora transaktioner (”mid-cap M&A”).

Under 2022 lyckades vi, trots utmaningar i omvärlden, ro i hamn ett flertal spännande transaktioner. Majoriteten av dessa var dessutom gränsöverskridande, vilket visar styrkan i den internationella plattform som Oaklins utgör.

I detta Nyhetsbrev har vi tittat närmare på en del av de transaktioner som stack ut under året, bland annat en försäljning av ett bolag med verksamhet i Ukraina mitt under ett brinnande krig.

Utöver denna transaktion har vi även sålt bolag till kinesiska och finska köpare, samtidigt som vi har hjälpt våra svenska klienter med förvärv i Holland och Portugal.

Vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot att etablera en uthållig M&A-verksamhet där våra klienter och anställda står i fokus.

Adel koubaa 0
Adel Koubaa Stockholm, Sweden
Managing Partner
View profile

About Oaklins

United by a strong belief that we can achieve the extraordinary. Oaklins is a global team of 800+ financial advisory professionals in 40 countries providing M&A, growth equity, ECM, debt advisory and corporate finance services to support entrepreneurs, corporates and investors in reaching their goals.

Related Deal news articles