MARKTOVERZICHT AND M&A-ACTIVITEIT

De populariteit van plantaardige voeding

Over de hele wereld kent de markt voor plantaardige voeding een dynamische groei en een stijgende vraag.

De veganistische levensstijl wordt steeds populairder. Een groeiend bewustzijn van het belang van goede voeding, samen met de populariteit van de veganistische, vegetarische en flexitarische diëten, stimuleert de vraag naar producten die zijn gemaakt van plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten. Hierdoor vinden waardevolle plantaardige eiwitbronnen, zoals sojaproducten en bepaalde granen en peulvruchten, steeds vaker hun weg naar het winkelschap.

Plantaardige voedingsmiddelen zijn in zeer korte tijd geëvolueerd van nicheproduct tot een onmisbaar onderdeel van het productassortiment van toonaangevende bedrijven en blijven een enorm potentieel voor de toekomst vertonen.

Trends en ontwikkelingen in plantaardige voeding

Dit rapport gaat in detail in op de wereldwijde markt voor plantaardige eiwitten, de belangrijkste drijfveren en uitdagingen, en geeft een overzicht van M&A-activiteiten en waarderingstrends. We hebben ook twee casestudies over transacties waarin Oaklins een rol speelde, en belichten een reeks startups en beursgenoteerde bedrijven die in deze sector actief zijn.

Wat zijn plantaardige eiwitten?

Eiwitten zijn essentiële voedingsstoffen die zijn samengesteld uit aminozuren. Plantaardige eiwitten kunnen worden gebruikt als vervangers voor dierlijke eiwitten. De belangrijkste bron van plantaardige eiwitten is soja, gevolgd door tarwe, erwten en andere stoffen zoals quinoa, haver, bonen en rijst. Plantaardige eiwitten bieden een breed scala aan toepassingen in de voeding- en drankenindustrie, variërend van vleesalternatieven en eiwitrijke yoghurt tot sporteiwitrepen.

Snapshot

Download ons rapport om meer te lezen over de trends en ontwikkelingen in de plantaardige voedingsmarkt (in het Engels)

Sectorspecialisten | Auteurs

Oliver marquardt small
Oliver Marquardt Frankfurt, Germany
Director
View profile
Christopher rahn small
Christopher Rahn Frankfurt, Germany
Associate Director
View profile
Maren tietz small
Maren Tietz Frankfurt, Germany
Analyst
View profile

Hoofd van het wereldwijde voedselingrediëntenteam

Michele manetti
Michele Manetti Milan, Italy
Partner
View profile

Mis nooit meer een update

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Abonneren

Gerelateerde Voedingsmiddelen artikelen