Duurzame activiteit in de TIC-markt

TIC Spot On

2021 is een sterk jaar gebleken voor de test-, inspectie- en certificeringsmarkt (TIC-markt), nadat de uitbraak van COVID-19 voor onzekerheid zorgde in 2020. Trends zoals digitalisering van diensten, meer bewustzijn over duurzaamheid en meer aandacht voor een veilige en gezonde omgeving hebben hierin allemaal een rol gespeeld.

Deals in de TIC-markt

Onze TIC-specialist Arjen Kostelijk legt uit dat dit heeft geleid tot een aanzienlijke hoeveelheid deals, vooral in de tweede helft van dit jaar. In deze Spot On verdiepen we ons in de relevante transacties die zijn afgerond in de drie grootste subsectoren, namelijk die van:

  1. Voedsel & milieu
  2. Bouw, industrie & producten
  3. Gezondheidszorg

Ook kijken we naar de rol van strategische en private equity-kopers in recente TIC-deals.

Hoewel activiteit in de TIC M&A-markt nooit helemaal stopte gedurende de pandemie, zien we sinds de zomer een hoger dan gemiddelde activiteit in deals. Duurzaam investeren is een belangrijke drijfveer van de huidige M&A-markt ARJEN KOSTELIJK, TIC-SPECIALIST, OAKLINS

Toename in relevante wetgeving

Naar verwachting zal de internationale Testing, Inspection and Certification industry een marktgrootte van $324 miljard bereiken in 2027. De TIC-markt zal naar verwachting groeien met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR of compound annual growth rate) van 4,8%, van $222 miljard in 2020 tot $324 miljard in 2028. De grootste reden voor deze groei is de wereldwijde toename van relevante wetgeving.

Naast deze trend is er ook een toename in de vraag voor uitbestede TIC-diensten. Aangezien de wetgeving erg complex kan zijn, kan het logischer zijn voor bedrijven om deze diensten uit te laten voeren door Testing, Inspection and Certification companies. Als zodanig zal de markt voor uitbestede TIC-diensten naar verwachting groeien met een CAGR van 8% van 2019 tot 2026.

In deze Spot On bespreken we verder de toekomst van de TIC-markt en kijken we naar de overname van SkyeTec, een in de VS gevestigde leverancier van energiebeoordelingen en adviesdiensten voor binnenmilieu, door Gallant Capital Partners, als case study. Ook is er een samenvatting van de waarderingstrends en market multiples van 2021 te vinden.

Neem contact op met onze sectorspecialist

Kostelijk arjen 14767 linkedin
Arjen Kostelijk Amsterdam, the Netherlands
Partner
Full profile

Download de Spot On om meer te lezen over de trends en ontwikkelingen in de TIC-markt (in het Engels)

Mis nooit meer een update

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Abonneren

Gerelateerde Zakelijke Dienstverlening artikelen