Oaklins agerar rådgivare till AVA Monitoring AB vid försäljningen till Indutrade AB

Oaklins Sweden är stolta över att ha agerat rådgivare till ägarna av AVA Monitoring AB i samband med försäljningen till Indutrade AB.

 

AVA Monitoring utvecklar och säljer utrustning för vibrationsmätning. Bolagets helautomatiska och molnbaserade mätsystem används exempelvis för övervakning av vibrationer och buller i samband med infrastrukturprojekt. Bolagets kunder utgörs främst av teknikkonsultföretag som specialiserat sig på att tillhandahålla mättjänster i samband med bygg- och infrastrukturarbeten. Med huvudkontor i Göteborg levererar AVA Monitoring mätinstrument, sensorer och molntjänster till kunder i Norden, Storbritannien, Australien och Kanada.

Indutrade är en internationell industrikoncern som säljer tekniska komponenter och lösningar med högt teknikinnehåll. Affärsområdet Measurement & Sensor Technology omfattar bolag som säljer mätinstrument, mätsystem, sensorer, styr- och reglerteknik samt utrustning för övervakning till olika branscher. Samtliga bolag inom affärsområdet har egna produkter baserade på avancerade tekniklösningar och egen utveckling, konstruktion och tillverkning. Indutrade, med huvudkontor i Stockholm, verkar genom drygt 200 dotterbolag med cirka 7 000 anställda i 32 länder och fyra världsdelar. Koncernens omsättning uppgår till cirka 18 miljarder SEK.

Oaklins har varit drivande i arbetet med att hittat en långsiktig och stark ägare till AVA, som kan medverka till att realisera bolagets internationella potential. Vi passar mycket väl in i Indutrades satsning inom Measurement & Sensor Technology. Owe Källström, VD på AVA Monitoring
Denna transaktion är ytterligare ett exempel på Oaklins förmåga att bistå entreprenörer med att hitta nya ägare som på riktigt kan bidra till nästa steg i bolagets utveckling. Det är extra roligt att vi återigen är rådgivare till ett tech-bolag Lars Gustafsson, Partner hos Oaklins Sweden
Portrait  3
Lars Gustafsson Stockholm, Sweden
Partner
View profile
Portrait  1
Sven-Åke Lewin Stockholm, Sweden
Partner
View profile