Virksomhedssalget i Danmark og Europa fortsætter den lovende start på året, og vi oplever en sund aktivitet i andet kvartal af 2023, som på en række områder overgår niveauet fra første kvartal.

Resumé

Antallet af transaktioner i andet kvartal af 2023 viser et stærkt aktivitetsniveau både i Danmark og Europa efter rekordåret 2022. Antallet af transaktioner i andet kvartal af 2023 viser en stigning i Danmark og er i Europa på niveau med første kvartal af 2023. Niveauet er dog under 2022 og 2021, som begge var rekordår. Samlet ser vi et stærkt marked og et solidt potentiale for fortsat høj aktivitet i 2023 på trods af geopolitiske usikkerheder og et højere rentemiljø i Europa.

 

I Danmark viser andet kvartal af 2023 blandt andet et øget aktivitetsniveau for salg af danske virksomheder i forhold til årets første kvartal. Når man ser på det europæiske M&A-marked, ser aktivitetsniveauet i andet kvartal 2023 også lovende ud. Antallet af transaktioner er på samme høje niveau som første kvartal 2023, og det solide aktivitetsniveau i Danmark og størstedelen af Europa ses som et udtryk for et robust marked med udsigt til et fortsat godt aktivitetsniveau i 2023.

Graf: Udvikling af antal danske solgte virksomheder

I Danmark viser andet kvartal af 2023 lovende tegn på, at det kan blive endnu et stærkt M&A-år, om end ikke helt på niveau med rekordåret 2022. De finansielle køberes appetit er på vej tilbage til historiske niveauer efter den indledende opbremsning under COVID-19-pandemien, og udgør indtil nu 37% af alle købere i 2023. DANIEL SAND – PARTNER, OAKLINS BEIERHOLM

Læs mere og download den seneste danske og europæiske M&A kvartalsstatistik

*Rapporten er tidligere udgivet af Oaklins Denmark. Pr. 1. oktober 2022 blev Oaklins Denmark en del af revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm. Rapporten udgives fremover med Beierholm Corporate Finance som afsender og reference. Beierholm Corporate Finance er fortsat del af Oaklins.

Daniel sand
Daniel Sand Partner
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil
Original johanna bergman
Johanna Bergman Analyst
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil
Gustav sahlholt
Gustav Sahlholt Analyst
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil

Never miss an update

Never miss out on our M&A news and updates.

Subscribe

Related Deal news articles