Virksomhedssalget i både Danmark og Europa viser et sundt aktivitetsniveau i tredje kvartal 2023, som på en række områder er på niveau med tredje kvartal sidste år og indikerer lovende udsigter for resten af året.

Resumé

Transaktionsvolumen i Danmark og Europa viser et attraktivt niveau i tredje kvartal af 2023 efter et rekordår i 2022. Antallet af transaktioner i tredje kvartal af 2023 i Danmark er på niveau med samme kvartal sidste år, men i Europa viser det et fald i forhold til samme kvartal sidste år, hvilket dog stadig afspejler et sundt niveau, idet 2022 var et rekordår. Det indikerer også et fortsat stærkt marked og et solidt potentiale for fortsat høj aktivitet, og dermed er der lovende tegn på at 2023 afsluttes positivt til trods for geopolitiske usikkerheder og et højere rentemiljø i Europa.

Når man ser på det danske og europæiske M&A-marked, er aktivitetsniveauet i tredje kvartal 2023 ligeledes lovende for hele 2023. Antallet af transaktioner er stadig på et højt niveau, men er faldet sammenlignet med andet kvartal 2023. Det høje aktivitetsniveau i Danmark og Europa afspejler generelt et stærkt marked, hvor nedgangen sammenlignet med årets andet kvartal til dels er begrundet i et naturligt lavere aktivitetsniveau i løbet af sommerferien.

Graf: Udvikling af antal danske solgte virksomheder

2023 tegner til at blive endnu et stærkt M&A-år, om end ikke helt på niveau med rekordåret 2022. Antallet af danske virksomheders opkøb i udlandet er her i tredje kvartal på et rekordhøjt niveau med en stigning på 6% sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvilket indikerer en forstærket appetit på internationale opkøb, som en attraktiv vej til at drive vækst. Samtidig er de finansielle køberes appetit tilbage på historiske niveauer efter den indledende opbremsning under COVID- 19-pandemien, og udgør indtil nu 31% af alle købere i 2023. DANIEL SAND – PARTNER, OAKLINS BEIERHOLM

Læs mere og download den seneste danske og europæiske M&A kvartalsstatistik

*Rapporten er tidligere udgivet af Oaklins Denmark. Pr. 1. oktober 2022 blev Oaklins Denmark en del af revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm. Rapporten udgives fremover med Beierholm Corporate Finance som afsender og reference. Beierholm Corporate Finance er fortsat del af Oaklins.

Daniel sand
Daniel Sand Partner
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil
Gustav sahlholt
Gustav Sahlholt Analyst
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil

Never miss an update

Never miss out on our M&A news and updates.

Subscribe

Related Deal news articles