Virksomhedssalget i både Danmark og Europa viser et sundt aktivitetsniveau i fjerde kvartal 2023, som på en række områder er på niveau med fjerde kvartal sidste år og afslutter dermed året på et stærkt niveau.

Resumé

Transaktionsvolumen i Danmark og Europa viser et attraktivt niveau i fjerde kvartal af 2023 efter et rekordår i 2022. Antallet af transaktioner i fjerde kvartal af 2023 i Danmark og Europa er under niveauet fra samme kvartal sidste år, dog er danske virksomheders opkøb i udlandet på et rekordhøjt niveau sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det indikerer også et fortsat stærkt marked og et solidt potentiale for fortsat god aktivitet, og dermed afsluttes 2023 positivt til trods for geopolitiske usikkerheder og et højere rentemiljø i Europa.

Det høje aktivitetsniveau i Danmark og Europa afspejler generelt et stærkt marked, hvor særligt transaktioner med mange af de små og mellemstore virksomheder forklarer det høje niveau til trods for rentevolatilitet og geopolitisk usikkerhed.

Graf: Udvikling af antal danske solgte virksomheder

2023 afsluttes som endnu et stærkt M&A-år, om end ikke helt på niveau med rekordåret 2022. Antallet af danske virksomheders opkøb i udlandet er her i fjerde kvartal på et rekordhøjt niveau med en stigning på 44% sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvilket indikerer en forstærket appetit på internationale opkøb, som en attraktiv vej til at drive vækst. Salget af danske virksomheder holdes specielt oppe af små og mellemstore transaktioner, mens der har været længere imellem de større transaktioner. DANIEL SAND – PARTNER, OAKLINS BEIERHOLM

Læs mere og download den seneste danske og europæiske M&A kvartalsstatistik

*Rapporten er tidligere udgivet af Oaklins Denmark. Pr. 1. oktober 2022 blev Oaklins Denmark en del af revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm. Rapporten udgives fremover med Beierholm Corporate Finance som afsender og reference. Beierholm Corporate Finance er fortsat del af Oaklins.

Daniel sand
Daniel Sand Partner
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil
Gustav sahlholt
Gustav Sahlholt Analyst
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil
Original johanna bergman
Johanna Bergman Analyst
Oaklins Beierholm
København, Danmark
Se profil

Never miss an update

Never miss out on our M&A news and updates.

Subscribe

Related Deal news articles