Suomen johtava käytettyjen tietokoneiden myyjä on valmis kansainvälisen laajentumisensa seuraavaan vaiheeseen

TRANSAKTIOUUTISET

Oaklins toimi neuvonantajana Taitonetti Oy:n osakkeenomistajiille yhtiön myynnissä suomalaiselle pääomasijoittajalle, Saari Partnersille.

Muistatko ajan, kun käytetyt tietokoneet olivat vain vanhoja koneita? Taitonetti Oy on mullistanut tämän näkemyksen. Aloittaen pienestä pelikahvilasta, Taitonetti on noussut Suomen johtavaksi käytettyjen tietokoneiden myyjäksi. Yhtiö myy huolellisesti kunnostettuja kannettavia ja pelitietokoneita, saavuttaen lähes 10 miljoonan euron liikevaihdon. Jokainen tietokone käy läpi tiukan tarkastusprosessin ja tulee vuoden takuulla. Taitonetti palvelee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä saaden huippuarviot asiakastyytyväisyydessä. Monet yritykset näkevät kunnostetut tietokoneet kustannustehokkaana vaihtoehtona uusille koneille, kuten toimitusjohtaja Mikko Veijola korostaa.

Taitonetti on toiminut menestyksekkäästi Ruotsin markkinoilla vuodesta 2016 lähtien, vakiinnuttaen asemansa käytettyjen tietokoneiden myyjänä. Nykyään heidän verkkokauppansa, Bytdator.se, on yksi Ruotsin suurimmista käytettyjen tietokoneiden jälleenmyyjistä. Vuonna 2020 suomalainen pääomasijoitusyhtiö Nordic Option tuli vähemmistöosakkaaksi, tarjoten arvokasta tukea Taitonetin jatkuvaan laajentumiseen. Vuonna 2022 he avasivat GreeniX Center -verkkokaupan Saksassa.  E-urheilun suosion kasvu ja kiinnostus kiertotaloustuotteisiin ovat olleet keskeisiä tekijöitä Taitonetin kasvussa ja kansainvälistymispyrkimyksissä.

Luonnonvarojen säästäminen kiertotalouden kautta on aina ollut Taitonetin toiminnan ytimessä. Vaikka käytetyt tietokoneet edustavatkin itsessään ympäristöystävällistä valintaa, yhtiö tekee myös vastuullisia päätöksiä muissa toimintansa osa-alueissa, kuten muovipussien käytön lopettamisessa kaupassa ja varaosien aktiivisessa uudelleenkäytössä. Lisäksi rikkoutuneiden koneiden ja paristojen asianmukainen kierrätys toteutetaan vakiintuneiden kanavien kautta tuottajavastuusäännösten mukaisesti. Taitonetti tarjoaa asiakkaille selkeää tietoa jokaisen tuotteen ympäristövaikutuksista, korostaen heidän panostaan kestävyyteen. Erityisesti Taitonetin esimerkillinen kiertotalousmalli on ansainnut sille paikan Sitran Kiertotalouden mielenkiintoisimmat -listalla, jonka se on saanut kahdesti.

Oaklinsin tiimi korosti ammattimaisesti liiketoimintamme vahvuudet ja potentiaalin mahdollisille ostajille. Heidän tuellaan prosessi sujui suunnitelmien mukaan ja saavutimme toivotun lopputuloksen: löysimme parhaan mahdollisen ostajan, joka on vastannut odotuksiimme. Mikko Veijola, perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, Taitonetti Oy
Oaklins ymmärsi tavoitteemme syvällisesti alusta alkaen. Heidän laajan kontaktiverkostonsa, joka ulottui sekä Suomeen että kansainvälisesti, ansiosta myyntiprosessimme oli perusteellinen ja ammattimainen. Olemme tyytyväisiä tulokseen ja kiitämme heidän erinomaisesta panoksestaan. Teemu Puumalainen, sijoitusjohtaja, Nordic Option

Uusi omistaja, Saari Partners, tukee yhtiön jatkuvaa kasvua ja kansainvälistymistä. Rahoituksen lisäksi Saari Partners tarjoaa strategista suunnittelua ja käytännön asiantuntemusta aloilla, kuten liiketoimintasuunnittelu, palvelumuotoilu, digitalisaatio, brändäys ja prosessikehitys, muiden muassa.

Oaklinsin tiimi Suomessa valittiin Taitonetti Oy:n osakkeenomistajien strategiseksi ja taloudelliseksi neuvonantajaksi tässä kaupassa. Teimme tiivistä yhteistyötä kansainvälisten kollegoidemme kanssa rakentaaksemme tehokkaan ostajalistan. Tiimimme erotteli parhaat paikalliset ja kansainväliset ostajakandidaatit ja tuki osakkeenomistajia läpi koko kaupan prosessin.

Oli suuri ilo työskennellä Mikon ja koko tiimin kanssa tässä projektissa. Taitonetin käytännönläheinen ja joustava työskentelytapa sopi saumattomasti yhteen oman lähestymistapamme kanssa. Kansainväliset kollegamme toivat merkittävää lisäarvoa markkinointivaiheessa, auttaen meitä löytämään parhaan kumppanin Taitonetin tarinan seuraavaan vaiheeseen. Joni Pitkäranta, osakas, Oaklins Finland

Taitonetti lyhyesti

Taitonetti Oy on alansa johtava ja tunnetuin toimija Suomessa, joka keskittyy korkealaatuisten käytettyjen tietokoneiden jälleenmyyntiin. Yhtiö tarjoaa huolella kunnostettuja ja testattuja yritystietokoneita kilpailukykyisellä hinta-laatusuhteella niin yksityisasiakkaille kuin yrityksillekin. Heillä on yli 30 työntekijää Suomessa, ja toiminta ulottuu myös Ruotsiin ja Saksaan.

Nordic Option lyhyesti

Nordic Option Oy on ensisijaisesti pohjoissuomalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto, jonka suurimmat omistajat ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, Partnera Oyj ja Oulun kaupunki. Yhtiön tavoitteena on tarjota pohjoinen vaihtoehto pienten ja keskisuurten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistamiseen.

Saari Partners lyhyesti

Saari luo menestystä yhteisönsä vahvuuksilla. Osaamisella, kokemuksella ja omistautumisella. Sijoituskohteemme ovat kumppaneita, joiden uskomme eniten hyötyvän avustamme. Toimimme luotsina yritysten kasvun kriittisellä taipaleella täydentämällä kumppaneidemme vahvuuksia ja tarjoamalla voimavarat menestykseen. Saari luo edellytykset yrityksen vahvistamiseen ja luotsaamiseen seuraavalle menestyksen tasolle.

Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä

Jp2
Joni Pitkäranta Helsinki, Finland
Partner
View profile

Liity meidän postituslistalle

Vastaanota sinua kiinnostavia M&A-uutisia ja tiedotteita suoraan sähköpostiisi.

Tilaa

Aiheeseen TMT liittyvät uutiset