Vekst og verdiskapning innen maritime produkter

IMS Group AS har kjøpt alle aksjene i Pocadel Oy.

Transaksjonen åpner for nye muligheter for Pocadel, spesielt i offshore- og yachtmarkedene. Det er mange synergier på tvers av operasjoner, for eksempel i etter-salgsvirksomheten, hvis betydning øker kontinuerlig etter hvert som dørautomatisering blir mer vanlig. Øvrige selskaper i IMS Group produserer blant annet ulike typer dører for offshore- og marinemarkedet.

Vi er veldig glade for å ha funnet en så god ny eier for vår virksomhet. Pocadel er et kvalitetsmerke godt kjent av både finske og internasjonale kunder, vi har dyktige ansatte og ettertraktede produkter. Alle oss som selger er i ferd med å nå pensjonsalder, og det er ingen naturlige etterfølgere. Salg til IMS er den perfekte muligheten for å sikre videre vekst og lønnsomhet for Pocadel. Maria Perrakoski, styreleder i Pocadel

Om Pocadel Oy

Pocadel Oy produserer avanserte brannsikre glassdører og -vegger til skip og på offshoreinstallasjoner. I løpet av de siste 25 årene har selskapet vokst til en internasjonal markedsleder, spesielt innen levering av brannsikre glasskonstruksjoner av klasse A og B til cruiseskip. Omtrent 80 % av Pocadel produktene eksporteres. De viktigste eksportdestinasjonene er Italia, Frankrike og Tyskland. Selskapets produksjonsanlegg og designkontor er begge lokalisert i Finland. Les mer om Pocadel på pocadel.fi.

Pocadel er en veldig god match for å utvide vårt utvalg av marine produkter. Selskapet har et sterkt rykte, og produktene er kjent for sin høye kvalitet. Vi tror at dette vil tilføre IMS Group ytterligere vekst, og ser frem til å jobbe med det svært dyktige teamet fra Finland. Sami Luoto som har vært administrerende direktør i Pocadel de siste to årene vil fortsette å drive selskapet. Roy Langseth, daglig leder i IMS Group

Om IMS Group

IIMS Group AS er et norsk eiet konsern bestående av selskaper som fokuserer på ledende teknologiske løsninger for offshore- og marinemarkedet. Deres visjon er å være den foretrukne leverandøren av kostnadseffektive løsninger, som sikrer trygg og bærekraftig drift. I dag er de verdensledende leverandør av vanntette dører, sikkerhetsvinduer, ballastvannstyringssystemer, forbrenningsovner, ejektorer og brannklassifiserte dører og vinduer, med uavhengige kontorer i Norge, USA, Tyskland, Singapore, Vietnam, Kina – samt flere agenter over hele verden som representerer gruppen. Les mer om IMS Group på imsgroup.no.

Oaklins Norway var rådgiver for IMS Group i denne transaksjonen.

Ta kontakt med vårt team

Nikolai lunde 1
Nikolai Lunde Oslo, Norway
Partner
Se profil
Jorgen smith magelie
Jørgen Smith Magelie Oslo, Norway
Analyst
Se profil
Philip dessingthon
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
Se profil

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Industrimaskiner & utstyr nyhet