ScaleAQ kjøper Skala Maskon

Oppkjøpet av det norske spesialistselskapet Skala Maskon, kompletterer og utvider verdikjeden til ScaleAQ.

Om Skala Maskon 

Stjørdalsbaserte Skala Maskon ble etablert i 1991 og er en global markedsleder innen helautomatiske vaksinemaskiner.  Selskapet solgte sin første rognsorteringsmaskin i 2006, og sin første automatiske vaksineringsmaskin til Salmar i 2011. 

Maskon omsatte i 2021 for 115 millioner kroner og er en norsk spesialbedrift som komplimenterer og utvider verdikjeden til ScaleAQ. Maskon har vært en del av Skala-konsernet som er eiet av Nortura og TINE. Maskon holder en svært solid posisjon som global markedsleder på produksjon og salg av helautomatiske vaksineringsmaskiner for fisk. Les mer på skalamaskon.no.

Dette er et strategisk og viktig oppkjøp som forener et mangfoldig og solid kompetansemiljø innen havbruksnæringens leverandørindustri. Dette vil styrke vår posisjon som totalleverandør innen kritisk infrastruktur for oppdrettsnæringen. Vi vil nå være representert med fremtidens teknologi i hele verdikjeden fra rogn til slakt. Geir Myklebust, CEO i ScaleAQ

Maskon har 36 ansatte med tung kompetanse innen engineering og automatisering. Dette blir et sterkt supplement til de eksisterende satsingsområdene til ScaleAQ innen teknologi og infrastruktur til sjøbasert oppdrett, flåter, hybride fartøy, og digitale løsninger til den globale havbruksnæringen. Det er en svært erfaren og kompetent organisasjon i Maskon med lang fartidstid.   

 

Maskon blir videreført som et selvstendig selskap i Scale-gruppen som gjør at de kan opprettholde sitt gode driv på innovasjon og produktutvikling, men ved å ha fordelene ved å være en del av en større totalleverandør til havbruksnæringen.

Vi ser frem til å bli en del av et større internasjonalt ledende teknologi- og industriselskap som leverer innovasjon, teknologi og utstyr til havbrukskunder globalt og langs hele kysten i Norge. Jon Anders Leikvoll, CEO i Maskon

Om ScaleAQ

ScaleAQ er et internasjonalt selskap innen havbruk som leverer innovasjon, teknologi og utstyr til kunder globalt. Selskapets 900 kompetente og innovative ansatte sikrer en lokal tilstedeværelse langs hele kysten i Norge, og på våre kontorer i Skottland, Island, Canada, Tasmania, Chile, Polen og Vietnam. ScaleAQ sin visjon er å skape fremtidens akvakultur ved å etablere, optimalisere og oppgradere industrien. ScaleAQ har gjort bærekraft til en forutsetning i alle deler av sin virksomhet, og gjennom økt fokus på biologi har de tatt en tydelig rolle for å sikre at utvikling av teknologi skjer på biologiens og miljøets premisser. ScaleAQ er eid av Kverva AS. Les mer på scaleaq.no.

Oaklins Norway var rådgiver for selgende aksjonærer, Nortura SA og TINE SA, i denne transaksjonen. 

Ta kontakt med teamet vårt

Oyvind holtedahl
Øyvind Holtedahl Oslo, Norway
Partner
Se profil
Kristin bratengen
Kristin Jahr Bratengen Oslo, Norway
Director
Se profil
Bjorn campbell pedersen 1
Bjørn Campbell Pedersen Oslo, Norway
Principal
Se profil
Philip
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
Se profil

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Industrimaskiner & utstyr nyhet