Goodtech kjøper Skala Liquides

Oppkjøpet ble strukturert som et innmatsalg, inkludert 24 ingeniører og en SaaS-basert, industriell SW.

Ingeniørteamet er spesialisert innen industriell IT, automasjon og prosessteknikk. Den industrielle SaaS-baserte SW er en proprietær programvare “LTLine” som er spesialdesignet for å optimalisere produksjonsanlegg for flytende mat fra mottak til slutten av produksjonslinjen. Gjennom oppkjøpet har Goodtech dermed overtatt den langsiktige SaaS-avtalen med TINE som den største kunden, og sikrer repeterende inntekter fremover.

Om Skala Liquids

Skala Liquids har en høyt spesialisert ingeniørgruppe for prosessering av flytende mat som tilbyr nøkkelferdige EPC-tjenester. Ved å kombinere toppmoderne teknologi med sømløs automasjon og sin proprietære SaaS-programvare, har Skala Liquids kapasiteten til å levere hygieniske produksjonsanlegg med operasjonell stabilitet og effektiv forbruk av ressurser, energi, vann og arbeidskraft. Les mer på skalaflytende.no.

Jeg er glad for å kunne kunngjøre vårt salg av Skala Liquids til Goodtech. Dette strategiske trekket lar oss fokusere på vår kjernevirksomhet, og samtidig sikre en lys fremtid for våre tidligere ansatte og en sterk partner for våre kunder. Steinar Spydevold, CEO of Skala AS

Om Goodtech

Goodtech er et børsnotert selskap som tilbyr ingeniørtjenester, automasjon og teknologitjenester på tvers av industrier. Goodtech søker å transformere komplekse utfordringer til effektive, bærekraftige og verdiskapende resultater. Les mer på goodtech.no.

Denne transaksjonen er i tråd med Goodtechs strategiske fokus. Med tillegg av Skala Liquids etablerer vi nå en ledende tilstedeværelse i neste generasjon av produksjon av flytende mat. Vi ser frem til å varmt ønske 24 nye kolleger velkommen. Samtidig skaffer vi en spennende programvare med lønnsom tilbakevendende inntekt. Oaklins viste seg å være en erfaren M&A-rådgiver som spilte en nøkkelrolle for oss, noe som muliggjorde både en tilpasset prosess og resultat. Margrethe Hauge, CEO of Goodtech ASA

Integreringen av Skala Liquids vil styrke Goodtechs kapabilitet og tjenestetilbud, spesielt i forhold til de unike kravene som er i flytende mat- og prosessindustri.

Oaklins' rolle

Oaklins' team i Norge ble engasjert som den eksklusive finansielle rådgiveren på salgssiden til TINE og Nortura som de viktigste aksjonærene i Skala AS i denne transaksjonen.

 

Prosessen var svært utfordrende og kompleks, spesielt ettersom Oaklins måtte rådgi og forhandle et term-sheet for restrukturering av nøkkelkontrakter med vår største kunde, parallelt med salgsprosessen. Oaklins håndterte dette eksepsjonelt bra, og deres bransjekunnskap og kommersielle erfaring var avgjørende for å nå denne milepælen. Jeg anbefaler Oaklins på det sterkeste til alle som vurderer et salg eller oppkjøp. Steinar Spydevold, CEO of Skala AS

Ta kontakt med vårt team

Oyvind holtedahl
Øyvind Holtedahl Oslo, Norway
Partner
Se profil
Philip
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
Se profil

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Industrimaskiner & utstyr nyhet