NYHETSBREV | BYGGEVARE

Utsikter og utvikling innen byggevarebransjen

Byggevarebransjen har det siste året vært preget av dramatisk nedgang i boligsalg og igangsetting, samtidig som byggekostnadene har skutt i været. Konsekvensene er brutale, som viser seg i form av nedbemanning og permitteringer hos blant annet Mestergruppen og Maxbo, samt en stor økning i konkurser i bygg- og anleggssektoren. 2024 kommer til å bli et utfordrende år for bransjen, til tross for økt boligbehov, lavere inflasjon og lovnader om styringsrentekutt fra Norges Bank.

 

M&A aktiviteten var lavere i 2023 enn foregående år. Likevel ser vi at de store aktørene fortsetter å sikre seg strategiske posisjoner gjennom oppkjøp, hvor blant annet Kesko Oyj kjøpte opp Davidsen Koncernen A/S i Danmark og Norske Elektroskandia. Det er også verdt å merke seg at norske norske selskaper er attraktive for utenlandske kjøpere på grunn av den lave kronekursen.

Til tross nedgangstider, er det avgjørende å være forberedt til neste konsolideringsbølge som erfaringsmessig kommer overraskende på. Gode forberedelser og en solid forretningsplan er nøkkelen til en effektiv og verdiskapende salgsprosess.

I tillegg til strategisk posisjonering, er gode forberedelser og timing avgjørende i den pågående konsolideringen av byggevaremarkedet. Nikolai Lunde, Managing Partner og byggevarespesialist i Oaklins Norway

Les mer og last ned rapporten her

Kontakt vårt byggevare team

Nikolai lunde 1
Nikolai Lunde Oslo, Norway
Partner
Se profil
J rgen
Jørgen Smith Magelie Oslo, Norway
Analyst
Se profil

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Bygg & anlegg nyhet