MBO for Norges ledende tjeneste- og teknologileverandør for matproduksjon

Skala Gruppen AS ("Skala Gruppen"), en ledende leverandør av produksjonsteknologi og driftsstøtte til den norske matindustrien, har fullført et eierskifte der lederteamet tar 100% kontroll, etter en avtale med de tidligere partnerne og eierne, TINE og Nortura.

 

Skala Gruppens historie strekker seg over 80 år og er anerkjent for sin ekspertise innen norsk matproduksjon. Gjennom oppkjøpet forplikter ledelsen seg til å intensivere innsatsen for å øke lønnsomheten og realisere vekstpotensialet. Innen tre til fem år er planen å nå en omsetning på 500 millioner NOK, og å levere et EBITDA-resultat på 30 millioner NOK.

 

Skala Gruppen, med hovedkontor i Oslo, er Norges største og mest mangfoldige fagmiljø innen produksjonsteknologi og driftsstøtte til matindustrien. Med seks forretningsområder som dekker alt fra prosessteknologi til avansert robotisering, hevder selskapet seg som en nøkkelspiller i moderniseringen og effektiviseringen av norsk matproduksjon. Skala Gruppens forpliktelse til bærekraft og innovasjon har posisjonert dem som en sentral aktør i bransjen, med en årlig omsetning på omtrent 400 millioner NOK og 125 ansatte.

Over mange år som både eier og kunde av Skala Gruppen, har det vært essensielt for oss å finne en eierskapsløsning som både sikrer gruppens videre utvikling og Tine og Nortura som kunder. Derfor er vi veldig glade for å ha kommet frem til denne løsningen. Jon Lasse Garberg, strategidirektør i TINE og Kristian Håvard Sævik, CFO i Nortura

Tine, med over 160 års historie, er Norges største meieriprodusent og er kjent for sitt brede utvalg av over 1,300 meieriprodukter. Med drift fra 31 meierier over hele landet, er Tine dypt involvert i meieriverdikjeden fra produksjon til eksport.

 

Nortura, eid av 16,000 norske bønder, er et stort industrikonsern i Norge med 30 produksjonsenheter over hele landet. Kjent gjennom sine velkjente merker Gilde og Prior, spiller Nortura en betydelig rolle i det norske dagligvaremarkedet.

Etter noen år som styreleder i Skala Gruppen, ser jeg og andre nøkkelledere i Skala Gruppen muligheten som ligger i videre utvikling av gruppen, nå med økt fokus og styrke. Vi har allerede startet dette viktige arbeidet, og har en klar strategisk plan og ambisjon. Rune Hardersen, styreleder i Skala Gruppen
Det overordnede bildet er at bedriftseiere i økende grad ser på fusjoner og oppkjøp som et effektivt middel for å skape verdi. Kjøpere viser en vilje til å planlegge utover usikkerhetene og betale attraktivt for de selskapene som er godt posisjonert. For selgere betyr de usikre markedsforholdene at det er viktigere enn noen gang å få gjennomføringen av avtalen riktig. Øyvind Holtedahl, partner i Oaklins Norway

Oaklins' team i Norge, mens de var engasjert av Tine og Nortura, fungerte som en upartisk mellommann, med fokus på å sikre en rettferdig og balansert avtale til fordel for begge sider.

 

Ta kontakt med vårt team

Original oyvind holtedahl
Øyvind Holtedahl Oslo, Norway
Partner
View profile
Original edvard eikeland
Edvard Eikeland Oslo, Norway
Director
View profile
Original philip
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
View profile

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Industrimaskiner & utstyr nyhet