IMS Group AS har kjøpt Jowa AB

IMS Group AS har kjøpt alle aksjene i Jowa AB og dets datterselskaper i en transaksjon som fant sted 30. april 2023.

IMS Group er et norsk eiet konsern bestående av selskaper som fokuserer på ledende teknologiske løsninger for offshore- og marine markedet. Deres visjon er å være den foretrukne leverandøren av kostnadseffektive løsninger, som sikrer trygg og bærekraftig drift. I dag er de en verdensledende leverandører av vanntette dører, sikkerhetsvinduer, ballastvannshåndteringssystemer, forbrenningsanlegg, ejektorer og branndører og vinduer, brannglass og aluminiumsstrukturer med uavhengige kontorer i Norge, Tyskland, Finland, Singapore, Kina og USA - samt flere agenter over hele verden som representerer gruppen. Med oppkjøpet av Jowa har IMS Group nå 500 ansatte. 

Oaklins' bidrag til å skape trygghet rundt Jowas globale gruppestruktur var avgjørende for å lykkes. Deres strategiske innsikt og forhandlingsevner banet vei for IMS mot en smidig gjennomføring av avtalen. Roy Langseth, CEO at IMS Group AS

Jowa, et svensk basert konsern, har levert vannrensingsutstyr til den maritime industrien i over 60 år og har opparbeidet seg en solid markedsposisjon. De er spesialister innen vannbehandling og produktene er designet for å bidra til å beskytte det globale økosystemet gjennom den nyeste og beste teknologien. Med hovedkontor i Göteborg, Sverige, har Jowa kontorer i Nederland, Hellas og Singapore, sammen med fabrikker i Kina og USA, med et team på 110 dedikerte ansatte.

Jowa er globalt anerkjent for sine produkter og passer perfekt inn i IMS Group. Spesielt med tanke på at produktutvalget komplimenterer TeamTec AS sine produkter. IMS ser et spennende potensial i å trekke på egen ekspertise og erfaring for å ytterligere styrke Jowa sin markedsposisjon.

Oaklins Norway var rådgiver for IMS Group i denne transaksjonen, og takker IMS for tilliten og godt samarbeid. Det var samtidig en glede å jobbe sammen med IMS' juridiske rådgiver Olof Myhrman og hans kolleger, Per Nylander og Jesper Almqvist i Morris Law.

Oaklins' team besto av Nikolai Lunde, Jørgen Smith Magelie og Philip Dessingthon.

Snakk med vårt team

Nikolai lunde 1
Nikolai Lunde Oslo, Norway
Managing Partner
Se profil
J rgen
Jørgen Smith Magelie Oslo, Norway
Analyst
Se profil
Philip
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
Se profil

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Industrimaskiner & utstyr nyhet