Etac Group selger Etac Bil AS til Auto Solutions Group ApS

Etac AB, et porteføljeselskap under det Svenske investeringsselskapet Nordstjernan, kunngjør salget av Etac Bil AS til Auto Solutions Group ApS (ASG) med virkning fra 18.12.2023.

Etac Bil AS (Etac Bil) er et av Norges største selskaper innen bilombygging, med en historie som strekker seg tilbake til 1986, representert med 12 avdelinger og har i dag over 100 ansatte. Selskapet bygger om biler for personer med handikap samt andre ombygginger av yrkesbiler til næringsliv og offentlige etater. Etac Bil er importør og forhandler av bilinnredninger fra den tyske kvalitetsprodusenten Bott Group.

 

Ombygging av biler til personer med handikap er et nisjemarked og i europeisk sammenheng bestående av få aktører. Samfunnet er i en rivende utvikling, derav også innen mobilitet og kjøretøy. Behovet for å kunne tilby løsninger også for elektriske drivlinjer til dette markedet tvinger seg frem.

 

Etac Bil AS vil bli drevet som et frittstående selskap i ASG, og eierskiftet vil ikke medføre endringer i organisasjonen eller produktområdene. Den største endringen på kort sikt vil være et nytt navn.

Vi leverer teknisk avanserte løsninger som krever spesiell kompetanse. Vi er derfor glade for å ha blitt del av en større gruppe innenfor vårt fagfelt. Det danner et godt grunnlag for at vi kan utvikle enda bedre løsninger og skape muligheter for enda flere. Vi skal fortsatt utvikle selskapet innenfor samme «DNA» med den historie og de strategier vi la før eierskiftet. Annbjørn Vasdal, administrerende direktør i Etac Bil

Om Auto Solutions Group (ASG)

Med filosofien om at alle skal kunne ferdes trygt i et kjøretøy, uavhengig av tilpasningsbehov, er ASG Danmarks største selskap innen ombygging og salg av biler og minibusser for personer med handikap. Konsernet har i likhet med Etac Bil selskaper med lang historie, helt tilbake til 1979. Gruppen ble etablert i Danmark i 2019 som en markedsledende og innovativ gruppe, med en visjon om å levere trygge og funksjonelle produkter av høy kvalitet, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. ASG drar nytte av talentressurser, industrikunnskap og solid markedsinnsikt som finnes på tvers av alle enhetene i gruppen. Gruppen eier blant annet de anerkjente selskapene Langhøj, Handimobil, Autoa og AutoProducts.

 

Vi tror at for å lykkes i denne bransjen fremover, må man være store og i stand til å utnytte synergier. Vi er de største i Danmark med nesten 45 års erfaring innen vårt fagfelt. Vi er ydmyke og glade for nå å inkludere Etac Bil AS, som en av de største i Norge med nesten 40 års erfaring, inn i vår familie. Dette styrker oss som gruppe. Kenneth Peter Jensen, administrerende direktør i Auto Solutions Group

Om Etac Group

Etac Group er en verdensledende utvikler og leverandør av ergonomiske hjelpemidler og pasienthåndteringsutstyr brukt i hjemmepleie, langtidspleie og akuttpleie. Selskapet hadde en omsetning på EUR 400 millioner i 2022 og har ca. 1 500 ansatte.

 

Salget av Etac Bil er et naturlig steg i å fokusere på vår kjernevirksomhet, og vi anser ASG som den rette langsiktige eieren av Etac Bil. Transaksjonen vil komme både ansatte, kunder og leverandører til gode. ASG vil kunne fortsette å utvikle selskapet og sikre enda bedre løsninger for de som trenger bilombygging i fremtiden. Michael Wirzberger, administrerende direktør i Etac AB

 

Oaklins Norway var eksklusiv finansiell rådgiver for Selgersiden, Nordstjernan og Etac AB, i denne transaksjonen.

 

Talk to our team

Erik faureng
Erik Faureng Oslo, Norway
Partner
Se profil
Portrait dan
Dan Petterøe Oslo, Norway
Partner
Se profil
Einar solheim
Einar W. Solheim Oslo, Norway
Analyst
Se profil
Martin nguyen
Martin Nguyen Oslo, Norway
Analyst
Se profil

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert Helse & omsorg nyhet