Driv Kapital inngår partnerskap med en ny gruppe anerkjente spesialiserte IT-konsulentselskaper

Driv Kapital Fund I kjøper 38% av aksjene i den nylig etablerte gruppen bestående av Soco Norge AS, Gnist Consulting AS, Forse.NET AS og Forse Mobil AS. Selskapenes grunnleggere, ledelse og ansatte vil eie de gjenværende 62%. Samarbeidet innebærer at det opprettes et nytt morselskap som skal ha 100 prosent eierskap i alle selskapene, som inntil nå har vært eiet av sine gründere og medarbeidere.

SOCO, Gnist, og Forse vil fortsette å operere under sine egne merkevarer, mens ledelsen og de ansatte i de respektive selskapene vil forbli uendret. Hensikten med sammenslåingen, er å få til bedre kunde- og brukerorientering og å bygge en sammensveiset gruppe av spesialist-miljøer innen IT-konsulentbransjen.

Alle selskapene tilbyr konsulenttjenester. SOCO er spesialisert innen testing og kvalitetssikring av programvare (software), Gnist innen teknologiledelse, tech-leads, produktledelse og smidig coaching, mens Forse.NET og Forse Mobil er konsulentselskaper som er spesialisert på Microsoft løsninger, .NET og mobilutvikling.

Selskapene er ledende spesialiserte konsulentselskaper innenfor sitt felt, kjent for sitt kontinuerlige fokus på sine kunder, kvalitet og sine ansatte. Selskapene kjenner hverandre godt, og de har allerede samarbeidet på prosjekter for felles kunder ved flere anledninger.

På grunn av deres kunde- og kvalitetsfokuserte tilnærming, kan selskapene vise til sterke marginer og topplinjevekst over tid og lav medarbeideromsetning. Ved å samles under ett felles eierskap, består gruppen nå av 133 lidenskapelige ansatte, dedikerte til å levere den høyeste kvaliteten til sine kunder.

Nå samler vi tre av Norges fremste spesialist-miljøer under én paraply. Frihet, flat struktur, transparens og verdibasert ledelse er det som kjennetegner kulturen vår, og vi har kompletterende kompetanse innen digital produktutvikling.  Marius Mæle, daglig leder i Soco Norge

Målet er å utvikle gruppen til å ha bransjens fremste kunde- og brukerorientering, med planer om gradvis å inkludere flere komplementære selskaper.

Vi er på utkikk etter ambisiøse selskaper som utfyller tjenestetilbudet vårt. For oss er det folk og fag som kommer først, og vi er opptatt av å kunne tilby faglig bredde og karrieremuligheter for folka våre. Våre konsulenter har stor frihet i arbeidshverdagen, med tilsvarende stort ansvar. Marius Mæle, daglig leder i Soco Norge

Om SOCO

SOCO ble etablert i 2012 og er et IT-konsulentselskap. Selskapet jobber med sikring av IT-løsninger hos sine kunder ved å tilby konsulenttjenester innen software testing, herunder testrådgivning, testledelse, funksjonell testing, brukervennlighetstest, testautomatisering, ytelsestest, datavarehustest og sikkerhetstest. Selskapet har også ulike seminarer med opplæring i software testing for sine kunder.

Om Gnist

Gnist ble etablert i 2019 og driver konsulentvirksomhet innenfor områdene agile coaching, produktledelse, prosjekt- og teamledelse, transformasjonsledelse og rådgir på utvikling, implementering og vedlikehold av tekniske systemer, produkter og tjenester (tech lead). Selskapet tilbyr også kurs innen hvordan designe en tilpasningsdyktig organisasjon, samt rollespesifikke kurs.

Om Forse.NET

Forse.NET ble etablert i 2014 og er et konsulentselskap spesialisert innen utvikling av ulike digitale løsninger basert på Microsoft og .NET-applikasjoner. Selskapet leverer utviklingstjenester, rådgivning og konsulentbistand for nettutvikling innen frontend, backend og fullstack.

Om Forse Mobil

Forse Mobil ble etablert i 2016 og er et selskap spesialisert innen mobilutvikling. Selskapet utvikler ulike app-løsninger og tilbyr ellers rådgivning og konsulentvirksomhet for mobilutvikling innen iOS og Android, frontend og backend.

Om Driv Kapital

Driv Kapital er et investeringsselskap med en moderne tilnærming til Private Equity, og søker meningsfulle, langsiktige partnerskap med motiverte grundere, nøkkelpersonell og organisasjoner innenfor tjenesteytende bransjer, programvare og konsumentsektoren. Investeringsfirmaet og dets ansatte har sterke referanser og lang erfaring med å skalere små- og mellomstore nordiske selskaper.

 

I vårt søk etter en finansiell partner som kunne bidra til vår vekststrategi, sto vi overfor betydelige transaksjonsutfordringer som vi ville ha vanskelig for å håndtere selv. Oaklins viste seg å være en verdifull partner ved å strukturere transaksjonsprosessen, levere nødvendig dokumentasjon og analyse. Vi vil ikke anbefale IT-entreprenører å kaste seg ut i en slik prosess på egenhånd. Det er bedre å etablere et dedikert prosjektteam som dekker alle fagområder, og som jobber tett med klienten. Terje Andersen, daglig leder i Forse.NET og Forse Mobil

Oaklins Norway var eksklusiv finansiell rådgiver for eierne i SOCO, Gnist, Forse.NET og Forse Mobil i denne transaksjonen.

 

Kontakt våre rådgivere

Erik faureng
Erik Faureng Oslo, Norway
Partner
Se profil
Portrait dan
Dan Petterøe Oslo, Norway
Partner
Se profil
Einar solheim
Einar W. Solheim Oslo, Norway
Analyst
Se profil
Philip
Philip Dessingthon Oslo, Norway
Analyst
Se profil

 

Gå aldri glipp
av oppdateringer

Få med deg våre M&A oppdateringer

Registrer deg

Relatert TMT nyhet