Oaklins Sweden söker M&A analytiker till Stockholmskontoret

Om tjänsten

Oaklins Sweden är en oberoende svensk M&A-rådgivare med fokus på företags-överlåtelser och kapitalanskaffningar. Våra uppdragsgivare består av publika såväl som privata företag och riskkapitalbolag i Sverige och internationellt. Oaklins Sweden är en del av den internationella organisationen Oaklins, världens ledande M&A rådgivare i mid-market segmentet med över 850 rådgivare i mer än 45 länder globalt. I Sverige har vi centralt belägna kontor i Stockholm och Göteborg.

Som analytiker på Oaklins Sweden får Du möjlighet att vara med i många spännande affärssituationer. Att vara rådgivare inom M&A innebär att Du får jobba med både strategiska och finansiella frågeställningar och får chans att arbeta tillsammans med uppdragsgivare på operativ-, lednings- och ägarnivå. Genom vår delaktighet i Oaklins skapas kontinuerligt möjligheter till internationella kontakter och medverkan i internationella projekt.

Arbetet inom Oaklins Sweden är tydligt projektorienterat där ett mer omfattande uppdrag innebär att en analytiker, en projektledare och en kundansvarig partner arbetar nära tillsammans. Projektledaren planerar och leder det löpande arbetet, medan analytiker genomför informationsinsamling, finansiell- och marknadsrelaterad analys och research samt tar fram presentationsrapporter. Arbetet innebär bl.a. att Du jobbar mot olika finansiella databaser, samt i nära samarbete med kund. Slutprodukten är huvudsakligen ett informationsmemorandum vid en försäljning, en strategisk utvärdering av olika förvärvsmöjligheter, en värderingsrapport eller en sammanfattning från en due diligence-process.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

- Du har BSc eller MSc i företagsekonomi eller industriell ekonomi

- Du är nyfiken och vill hela tiden lära nytt

- Du har en god social förmåga och lätt för att umgås med kollegor och uppdragsgivare

- Du har ett brett kunskapsintresse inom både strategi, finans och kapitalmarknad

- Du är utpräglat analytisk med sinne för detaljer kombinerat med en förmåga att se till det väsentliga

- Du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint

- Du är initiativrik och agerar på ett självständigt sätt

- Du är duktig på att uttrycka dig i tal och i skrift, både på svenska och engelska

- Du har en ”fighting spirit” och tydlig målfokusering

- Erfarenhet från revisionsbyrå, konsultbolag, investment-bank, industriföretag eller annan M&A-rådgivare är meriterande

Portrait  3
Lars Gustafsson Stockholm, Sweden
Partner
View profile

Om Oaklins

Oaklins svenska team är specialiserat på rådgivning i samband med förvärv, avyttringar och fusioner av bolag i mid-market-segmentet, samt därtill relatered strategisk rådgivning. Våra uppdragsgivare är privatägda och publika bolag, private equity-hus och finansiella investerare. Vårt team består utav erfarna medarbetare med erfarenhet från ledande befattningar i, eller konsultation till, stora industriella koncerner och familjeägda bolag, investmentbanker, konsultfirmor och finansiella institutioner. Vi engagerar seniora medarbetare i samtliga processer och åtar oss uppdrag inom flertalet industrisegment i vilka vi, utöver finansiell rådgivning, även bidrar med sektor-specifik expertis, som exempelvis professionella tjänster (business support services), konsumentvaror & retail (consumer & retail), sjukvård (healthcare), traditionell industri (industrial machinery & components), samt teknologi (technology).

Liknande Företagsnyheter artiklar