Oaklins agerar rådgivare åt Walter, en division inom Sandvik Machining Solutions, vid förvärvet av USA-baserade Melin Tool Company, Inc.

Oaklins Sweden har tillsammans med Western Reserve Partners, Oaklins medlemsfirma i Cleveland, USA, agerat finansiell rådgivare i samband med att Walter, en affärsenhet inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar Melin Tool Company, Inc., en USA-baserad tillverkare av verktyg i solid hårdmetall. Under 12-månaders perioden till och med september 2019 omsatte Melin Tool Company 22 miljoner USD och hade 100 anställda.

 

Sandvik, som grundades 1862, är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Koncernen har världsledande positioner inom utvalda områden: verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen, med cirka 40 000 anställda och en omsättning om cirka 100 miljarder SEK, har sitt huvudsäte i Stockholm och dotterbolag i närmare 70 länder världen över.

Denna transaktion är ytterligare ett exempel på Oaklins förmåga att nyttja sin globala närvaro och industrikompetens i att understödja genomförandet av strategiska initiativ hos ledande internationella koncerner som Sandvik Adel Koubaa, Managing Partner hos Oaklins Sweden
Adel koubaa 0
Adel Koubaa Stockholm, Sweden
Managing Partner
View profile