Oaklins Sweden söker M&A Associate till Stockholmskontoret

Om tjänsten

Oaklins Sweden är en oberoende svensk M&A-rådgivare med fokus på företagsöverlåtelser och kapitalanskaffningar. Våra uppdragsgivare består av publika såväl som privata företag och riskkapitalbolag i Sverige och internationellt. Oaklins Sweden är en del av den internationella organisationen Oaklins, världens ledande M&A-rådgivare i mid-market segmentet med över 850 rådgivare i mer än 45 länder globalt. I Sverige har vi centralt belägna kontor i Stockholm och Göteborg.

I din roll som Associate på Oaklins Sweden kommer Du att arbeta som projektledare tillsammans med kundansvarig partner och analytiker i såväl avyttrings- som förvärvsprocesser. Du kommer att vara en viktig teammedlem vars analytiska färdigheter, projektledningsegenskaper och sociala kompetens utgör grunden för att driva effektiva M&A-processer. Du kommer ha löpande kundkontakt och få möjlighet att medverka i samtliga delar av förvärvsprocessen. En majoritet av våra projekt är gränsöverskridande, vilket innebär att Du kommer att vara i frekvent kontakt med våra kollegor på marknader världen över.

Arbetet inom Oaklins Sweden är tydligt projektorienterat där ett uppdrag innebär att en analytiker, en projektledare och en kundansvarig partner arbetar nära tillsammans. Projektledaren planerar, leder och deltar i det löpande arbetet, medan analytiker genomför informationsinsamling, finansiell- och marknadsrelaterad analys och research samt tar fram presentationsrapporter. Hos oss tar alla medarbetare tidigt en aktiv roll genom hela M&A-processen.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

·        Du har 2-4 års erfarenhet inom M&A och transaktionsrådgivning från exempelvis investmentbank,

revisionsbyrå, M&A-rådgivare eller liknande verksamhet

·        Du är en problemlösare med goda projektledningskunskaper och ett entreprenöriellt arbetssätt

·        Du är duktig på att uttrycka dig i tal och i skrift, både på svenska och engelska

·        Du har en god social förmåga och lätt för att umgås med kollegor och uppdragsgivare

·        Du har ett brett kunskapsintresse inom både strategi, finans och kapitalmarknad

·        Du är initiativrik och agerar på ett självständigt sätt

·        Du har en ”fighting spirit” och tydlig målfokusering

·        Du har BSc eller MSc i företagsekonomi eller industriell ekonomi

Portrait  3
Lars Gustafsson Stockholm, Sweden
Partner
View profile

Om Oaklins

Oaklins svenska team är specialiserat på rådgivning i samband med förvärv, avyttringar och fusioner av bolag i mid-market-segmentet, samt därtill relatered strategisk rådgivning. Våra uppdragsgivare är privatägda och publika bolag, private equity-hus och finansiella investerare. Vårt team består utav erfarna medarbetare med erfarenhet från ledande befattningar i, eller konsultation till, stora industriella koncerner och familjeägda bolag, investmentbanker, konsultfirmor och finansiella institutioner. Vi engagerar seniora medarbetare i samtliga processer och åtar oss uppdrag inom flertalet industrisegment i vilka vi, utöver finansiell rådgivning, även bidrar med sektor-specifik expertis, som exempelvis professionella tjänster (business support services), konsumentvaror & retail (consumer & retail), sjukvård (healthcare), traditionell industri (industrial machinery & components), samt teknologi (technology).

Liknande Företagsnyheter artiklar