Nyhetsbrev, Februari 2024

Strategiska lösningar driver aptiten för affärer på en mer utmanade M&A-marknad

Vårt tydliga fokus på kassaflödespositiva entreprenörsbolag på säljsidan och industriella företagsförvärv på köpsidan, i kombination med vår sektorexpertis inom ett antal prioriterade industrisegment, skapar en stabil grund för konstruktiva företagsaffärer.

2023 var ett år präglat av osäkerhet, med lägre transaktionsvolymer globalt som följd. Fullt fokus på vår kärnverksamhet gjorde att vi, detta transaktionsklimat till trots, kom i mål med ett antal intressanta transaktioner. Cirka hälften av de transaktioner som genomfördes 2023 var gränsöverskridande, vilket visar styrkan i den internationella plattform som Oaklins utgör, inte minst under perioder av svagare transaktionsaptit på enskilda marknader.

I detta Nyhetsbrev har vi i vanlig ordning tittat närmare på en del av de transaktioner som stack ut under året, däribland NIBE Industriers strategiska tilläggsförväv i Portugal och försäljningen av försäkringsskadespecialisten Liding Byggentreprenad till Circura. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa mot att etablera en uthållig M&A-verksamhet med ett särskilt fokus på gränsöverskridande transaktioner inom följande industrisegment: SaaS, Energy Transition, Industrials och IT Services.

Adel koubaa 0
Adel Koubaa Stockholm, Sweden
Managing Partner
View profile

Om Oaklins

Oaklins svenska team är specialiserat på rådgivning i samband med förvärv, avyttringar och fusioner av bolag i mid-market-segmentet, samt därtill relatered strategisk rådgivning. Våra uppdragsgivare är privatägda och publika bolag, private equity-hus och finansiella investerare. Vårt team består utav erfarna medarbetare med erfarenhet från ledande befattningar i, eller konsultation till, stora industriella koncerner och familjeägda bolag, investmentbanker, konsultfirmor och finansiella institutioner. Vi engagerar seniora medarbetare i samtliga processer och åtar oss uppdrag inom flertalet industrisegment i vilka vi, utöver finansiell rådgivning, även bidrar med sektor-specifik expertis, som exempelvis professionella tjänster (business support services), konsumentvaror & retail (consumer & retail), sjukvård (healthcare), traditionell industri (industrial machinery & components), samt teknologi (technology).

Liknande Transaktionsnyheter artiklar